Huisstijl Pad van Eigen Wijsheid

Creaties

Huisstijl en website

Voor Pad van Eigenwijsheid ontwierp ik deze huisstijl met website.

Een wens

Al heel lang had ik (nog een) een wens. Deze wens ontstond na het volgen van een training over de essentie van leiderschap. Een training die voor mij heel waardevol bleek te zijn. Zo waardevol dat ik heel sterk de behoefte voelde om het geleerde door te geven; iedereen moest dit weten. Eerst begon mijn eigen reis. Ik ging op weg naar mezelf en ontdekte mijn levensmissie. Stond aan het roer van mijn eigen leven en deed ervaring op. Daarna gaf ik een paar cursussen en begeleidde een aantal mensen.

Toch voelde het niet kloppend. 

 

Intuïtie volgen

Ik volgde mijn intuïtie en begon met de opleiding holistisch energetisch therapeut, om mezelf te helen en mijn bedoelde pad te vinden. Vier jaar duurde de opleiding en tijdens deze reis, waarbij ik mezelf steeds beter leerde kennen en ook mijn wonden ontdekte, vond ik het antwoord op mijn ‘maar’.

 

Het antwoord

“Een blij en gelukkig leven bereik je niet alleen met het kennen van je persoonlijke missie en het kunnen leidinggeven aan je eigen leven. Het gaat vooral ook over oude wonden, trauma’s en zielsverlies. Over onzichtbare koorden en heilige koeien (overtuigingen). Je kunt dus wel weten wie je bent maar zonder het helen van je wonden zul je niet kunnen zijn wie je bent. Het gaat dus over: je wonden helen, je roeping leven en dienstbaar zijn naar de wereld om je heen.”

 

Samenkomen

Ergens onderweg had ik allang voorvoeld dat beide werelden mochten samenkomen in een nieuwe opleiding. Een opleiding waarbij hart en hoofd, Yin en Yang in balans zijn.

Maar hoe?

Stap je voor stapje wordt het mij door Spirit duidelijk gemaakt. Het begon met een beeld. Daarna kwamen de woorden.

 

Het eerste beeld

Ik zag een beeld van een Sjamaan die een cirkel met lijnen in het zand tekende. Het werd een medicijnwiel. De Sjamaan liet me ook zien waar het medicijnwiel begint en welke woorden er bij de windrichtingen horen.

Huisstijl en website

Hieruit ontstond ook het eerste logo voor Pad van Eigen wijsheid, school voor energetische en sjamanistische bewustwording.

Alles is in beweging

Langzaam maar zeker ontvouwde het zich verder. En zoals alles in het leven, is ook mijn bedrijf en de vormgeving continue in beweging. Er is geen goed, er is geen fout, er is voor alles het juiste op het juiste moment. Dat is de beweging van het leven, de stroom waarin we ons mee mogen laten voeren.

Een aantal jaren geleden intuïtief een symbool. Ik had er geen doel voor, het ontstond gewoon. Uiteindelijk bleek dat ik hem voor mijn eigen logo mocht gebruiken, ik gebruikte hem voor mijn webdesign bedrijf. Nu ik terug kijk op het ontwerp en aan mijn zielsmissie denk, realiseer ik me hoe kloppend hij is.

Opbouw symbool

De symboliek

In het kort

 

Lemniscaat

Het lemniscaat is een wiskundig symbool en staat voor het begrip ‘Oneindigheid’. Maar er zit ook een polariteit in, namelijk het het niet-eindig tegenover het eindig. Alles in het leven is in beweging. Denk maar aan de dag en de nacht, aan eb en vloed, aan warm en koud. Als er een einde komt aan de dag dan is dat het begin van de nacht om vervolgens te eindigen om voor de komst van een nieuwe dag.

Ons energiesysteem kent ook deze stroom. We zijn (als het goed is) verbonden met Moeder Aarde en met Groot Mysterie. En door ons lichaam stroomt de levensenergie vanuit het hart naar beneden en naar boven. Op en neer, neer en op. Is de stroom vloeiend, dan voelen we ons goed en gelukkig. Is de stroom geblokkeerd dat ligt ziekte en ongeluk op de loer.

 

Acht

Zet je de lemniscaat rechtop dan zie je een acht. De Grieken zagen dit getal als het getal van rechtvaardigheid. Acht is ook het getal van overvloed. In het Boeddhisme leidt het achtvoudige pad naar verlichting.

 

Hart

Luisteren naar je hart is ontdekken wie je écht bent. Ontdekken wat jouw unieke kracht is. Leven vanuit je hart is jezelf zijn en met jouw unieke kracht dienstbaar zijn aan jezelf en het leven om je heen. Voor een mooier leven met meer plezier en succes.

De beweging visueel gemaakt

De achtergrond van het beeldmerk bevat drie kleuren, de middenwereld, de bovenwereld en de benedenwereld.  Deze zijn met pieken en dalen weergegeven, want zo is de natuur en zo is ook ons leven.

Meer weten?

Wil jij ook het pad van jouw eigen wijsheid bewandelen? Ontdek dan meer over de Healing opleiding

Blijf op de hoogte

en ontvang zo nu en daneen druppel wijsheid in je mailbox

druppel wijsheid