Wat is sjamanisme

Leven in verbinding

Wat is sjamanisme

Alles is bezield

Sjamanisme is een wijze van leven, leven in verbinding met de natuur. Sjamanen zijn genezers, helers, begeleiders, zieners en verhalenvertellers. Een sjamaan richt zich op het helen van de energetische oorzaak van ziekte of pijn en doet dit met behulp van Spirit-helpers, krachtdieren en medicijnplanten. Volgens het Sjamanisme is alles bezield, heeft alles een bewustzijn. Ook stenen, planten dieren, de sterren, de zon, de maan, het vuur, het water en de lucht. En alles beschikt over zijn eigen specifieke kracht.

Het woord Sjamanisme komt van het Toengoezische šaman; ša’ wat ‘weten’ betekent. Een Sjamaan is ‘iemand die weet’.

Drie werelden

Het Sjamanistisch wereldbeeld spreekt van de alledaagse werkelijkheid en de niet-alledaagse werkelijkheid. De alledaagse werkelijkheid is onze fysieke wereld. De niet-alledaagse werkelijkheid bestaat uit drie werelden; de Middenwereld, de Benedenwereld en de Bovenwereld.

De Middenwereld is de onzichtbare kant van de fysieke wereld waarin wij leven. De bezielde wereld van onze echte werkelijkheid. De plek waar je het zielsaspect van stenen, planten dieren, de sterren, de zon, de maan, het vuur, het water en de lucht ziet. In de Beneden- en Bovenwereld vind je onder andere de Krachtdieren, Spirit-helpers, Voorouders, Engelen en Goden.

 

Contact maken met de ziel

Sjamanisme is contact maken met deze andere werkelijkheid, buiten de normale zintuigen om. Door in trance te gaan kun je bewust in de andere werkelijkheid komen en contact maken met de ziel van alles. Manieren om in trance te gaan zijn onder andere het ritmische geluid van een drum, een ratel, dans of een ademhalingstechniek. Een trancestaat kan ook bereikt worden door het innemen van hallucinerende en visionaire middelen. Deze middelen gebruik ik niet in mijn praktijk.

 

Te veel of te weinig

Wanneer je in dit leven te maken krijgt met fysieke-, emotionele- of psychische uitdagingen, dan is dat, volgens het Sjamanisme, omdat je van iets te veel of van iets te weinig hebt.

 

Sjamanistische Extractie

Heb je van iets te veel dan noem je dat Intrusions. Intrusions ontstaan door bijvoorbeeld energieën van anderen, overtuigingen of emoties die niet gevoeld of erkend worden.

 

Soul Retrieval en Power Animal Retrieval

Is er van iets te weinig dan is er sprake van soul loss of power animal loss. Een sjamaan of sjamanistisch beroepsbeoefenaar reist naar de drie werelden om de oorzaak te achterhalen en verloren krachtdieren en zielsdelen op te halen zodat heling kan plaatsvinden.

 

Soul loss

Zielsverlies ligt in de chakra’s opgeslagen. Ieder chakra bevat alle herinneringen aan de pijnlijke gebeurtenissen die je binden aan de duisternis. Verschillende wonden werken in op verschillende chakra’s en als een chakra uit balans raakt verliest het zijn vitaliteit.

Door middel van Soul Retrieval kunnen we de verloren zielsdelen en krachten terughalen en zo de balans in de chakra’s herstellen.

 

 

Zelf ervaren?

Lees dan meer op de pagina Healing ceremonies of ontdek de Healing opleiding. Neem gerust contact met me op als je hier meer over wilt weten.

Ga je mee op reis?

Op 21 maart 2024 start de Healing opleiding.

Agenda