Gerry Dijkstra

Energetisch healer en gids

Mijn verhaal

{

Er is een stem in het duister die fluistert,
er is een verlangen, een wens.
Ik wil het leven volledig leven,
en niet zijn als een verdrietig mens.

Er is een stem in het duister die fluistert,
ik ben ten einde raad gewond.
Laat mij mijn leven leven,
met plezier en heel gezond.

Er is een licht in het duister dat fluistert,
wees stil en sluit je ogen wijs.
Ik zal jouw pad verlichten
tijdens deze levensreis.

Er is stem in het duister die zwijgt,
jij mag het zijn die mijn pad verlicht.
Ik ben stil en geef me over,
dat ben ik aan mezelf verplicht.

Gerry Dijkstra

Verloren in de wereld

Mijn reis begon in 1973, in een wereld die ik niet begreep; ik voelde dat wat ik met mijn ogen niet kon zien en zag een andere waarheid. Hierdoor vormde zich een angst die nog vele jaren met mij meeging. In mijn pubertijd ontdekte ik via meditatie wat ik als kind niet begreep. Ik ontwikkelde mijn intuïtie, volgde opleidingen in het paranormale, leerde over voeding, gezondheid, persoonlijk leiderschap en had uiteindelijk een klein maar goedlopend bedrijf in webdesign.

 

De oorspronkelijke wond

Maar als zeurende pijn bleef er iets aan mij knagen. Het was mijn oorspronkelijk wond, de angst die bleef roepen en mijn bedoelde pad blokkeerde. Een zoon met vier chronische ziektes voedde deze angst nog meer. En hoe gek het misschien ook klinkt, en ondanks dat hij mijn leven het meest op zijn kop zette, werd hij daarmee ook degene die mij het meest duidelijk maakte wat ik eigenlijk nodig had.

 

De angst doorleven

Ik volgde de opleiding Holistisch Energetisch Therapeut, om mezelf te helen en mijn bedoelde pad terug te vinden. Hier vond ik de oorspronkelijke wond van mijn angst, zag hem diep in de ogen, doorleefde hem en doorleef hem soms opnieuw. Langzaam maar zeker is de wond aan het helen en kan ik vrij van deze angst mijn pad vervolgen.

 

Thuiskomen

Dit pad leidde me naar een Sjamanistisch healer waar ik voor het eerst een sjamanistische trancereis maakte. Het was een reis waar ik, met behulp van medicijn, in diepe trance ging en inzichten kreeg waar ik me nu nog steeds over verwonder. Ik zag tijdens de reis hoe de evolutie werkt, hoe mens, plant, dier, aarde en kosmos elkaar nodig hebben, elkaar helpen om te evolueren. Ik zag het samenspel van energieën en aanschouwde het vol ontzag en verwondering.

Ik zag ook mijn eigen evolutie, hoe ik ooit in verbinding met de natuur leefde en hoe alles wat ik in vorige levens deed verweven is met mijn leven nu. Er volgde nog een beeld, een beeld van een Sjamaan. En ik voelde de kracht van deze eeuwenoude wijsheid.

 

Verbinden

Eenmaal teruggekeerd naar de aardse werkelijkheid bleef deze ervaring mij roepen, het bleef aan mij trekken. En tijdens de meditaties die ik deed om helder te krijgen hoe ik mijn gift, mijn talent, in dit leven op aarde dienstbaar mocht maken kwamen steeds dezelfde antwoorden terug. ‘Help lost souls’ en ‘Soul Retrieval’, was wat ik telkens opnieuw hoorde. Ik mocht me verbinden met de oude wijsheid van sjamanisme; zodat ik deze zeer krachtige helingswijze kan inzetten in mijn hedendaagse praktijk.

Naast het volgen van de vierjarige beroepsopleiding Holistisch Energetisch Therapeut ging ik verder op pad om het sjamanisme te ontdekken. Ik las een boek over Soul Retrieval en paste, voor zover dat ging, op mezelf toe wat ik las. Ik begon intuïtief met het maken van krachtstokken die mij hielpen om me te verbinden met de Spirits, de Krachtdieren, de Aarde en de Kosmos. Er volgden meer boeken en cursussen waarin ik de Sjamanistische healing technieken leerde en uiteindelijk kwam ook de hekserij weer op mijn pad. 

Het sjamanisme en hekserij voelt voor mij als thuiskomen en vanuit hier ontwikkel en groei ik op mijn eigen wijze verder; altijd begeleid door de natuur.

 

Dankbaar en dienstbaar

Nu is de tijd gekomen dat ik al het geleerde en alle ervaringen mag delen met anderen. Met deze opleiding hoop ik jou te helpen om te leven vanuit jouw eigen wijsheid. Zodat je kunt doen waar je blij van wordt, zodat je gaat leven vanuit je hart. Omdat je dan zoveel meer vrijheid ervaart en je zoveel gelukkiger voelt.

Ik wil iedereen die ik op mijn levenspad ontmoette en mij wijze levenslezen gaf, en die ik nu mag doorgeven, bedanken, diep vanuit mijn hart.

 

Mijn roeping en missie

Ik, Gerry Dijkstra,
ben mezelf en voel me vrij.
Ik ontdek en creëer,
en laat mijn licht schijnen.

Vanuit de verbinding met de aarde en de kosmos,
begeleid door de kracht van plant en dier,
ben ik een gids voor anderen,
en maak ik mijn roeping dienstbaar.

 

Op 6 maart 2023 start de oefengroep van de opleiding.

Ga je mee op reis?

Agenda