Centrum Intuïtieve Ontwikkeling

Creaties

Huisstijl en website Centrum voor Intuïtieve Ontwikkeling in Dokkum

Margriet vroeg me of ik haar nieuwe website wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat! Als snel bleek dat we meer mochten doen. Een compleet nieuwe huisstijl met logo, visitekaartje, briefpapier, website en een studiegids.

www.cvio.nl

Tekst: Judith de Jong
Fotografie: Annet Eveleens

Opbouw logo

                             

De symboliek

Voor zover het met woorden te vangen is…

 

Zesbladige bloem

Het ontwerp is opgebouwd vanuit twee piramides. Deze twee over elkaar geschoven gelijkzijdige driehoeken vormen een zeshoekige ster; de driehoek die naar beneden wijst, symboliseert het vrouwelijke, de driehoek naar boven het mannelijke, Yin en Yang. Hierdoor ontstaan zes driehoeken waarvan iedere middellijn het hart van een bloemblad doorkruist. Dit vormt de zesbladige bloem.

 

Het gebed

Het getal zes is een symbool van de evenwichtigheid van de krachten. “Het geheim van de bloem met zes bladeren is zijn perfecte correlatie met het ‘Onze Vader’. Ieder blad is de representatie van een andere lering in het gebed; Vertrouwen, Overgave, Zin, Overvloed, Vergeving, Kracht.

 

De mandala

Het ontwerp is geïnspireerd op een mandala. Mandala’s worden volgens een bepaald systeem opgebouwd. De basis is rond, ook wel de ‘circle of life’ genoemd en zie je terug in allerlei aspecten van het leven: de aarde, de zon, de maan, maar ook symbolisch, zoals de familie- en vriendenkring. Ook de 7 Chakra symbolen zijn Mandala’s. De stip in het midden is de plek waar alles samenkomt, van waaruit alles met elkaar in verbinding staat.

 

De twaalf van Margriet

De binnenste bloem is in de vorm van een Margriet, oprichter van CVIO. De naam betekent Parel, dochter van de zee, kind van het licht. De Margriet bestaat uit 12 bloembladeren. De 12 leerlingen in iedere groep, de twaalf maanden, twaalf uren. In oude tijden beschouwde men het getal drie als het allerheiligste getal omdat het de drie-eenheid weergeeft. Pythagoras en zijn leerlingen noemden het de ‘volmaakte harmonie. 1+2=3, dit betekent in mystieke zin dat de bewuste geesten de onbewuste geest samen iets kunnen voortbrengen, creëren. Het getal 12 omvat de krachten van de getallen 1, 2 en 3. Het getal 12 gaat over het vrijkomen van de beperkingen van de materie. Het leidt naar binnen en omhoog waardoor we meer bewustworden.

De kleuren

 

Geel

Spiritueel: Geel is de kleur van het derde Chakra; de zonnevlecht. Geel staat voor energie, macht en emoties. Geel straalt en verdraagt geen begrenzing. Het is het symbool van de zon en versterkt de ‘Ik Krachten’. Verder staat geel voor: opening naar wijsheid, verlossing, vrolijkheid, plezier, het stimuleert de verbeelding en het staat voor wilskracht/geestkracht.

Psychologisch: verlichting, intelligentie, blijheid, optimisme

 

Blauw

Spiritueel: Blauw is de kleur van het vijfde Chakra; het Keelchakra. Blauw symboliseert de creativiteit, het spreken en het innerlijk horen. Omdat blauw ook verkoelend, helder en rustgevend is stimuleert het daardoor ook het intuïtief weten en het durven leven in overgave.

Psychologisch: vertrouwen, deskundig, vrijheid, respect, veiligheid, empathie, rust

 

Turkoois

Spiritueel: Turkoois inspireert om met gevoel te communiceren, bouwt vertrouwen in je eigen kwaliteiten op, verbindt je met je intuïtie en maakt je bewust van je empathie. Turkoois stelt oude wijsheden ter beschikking en kan je een gevoel van verbinding geven met je innerlijke meesterschap. Houd iets turkoois vast zodat je inlevingsvermogen kan ontwaken.

Psychologisch: ontdekken, bewustzijn, ontspanning, helderheid, balans

 

Groen

Spiritueel: Groen is de kleur van het vierde chakra; het hart. Het staat voor onvoorwaardelijke liefde en mededogen, maar ook voor verandering. Groen werkt kalmerend en harmoniserend en brengt evenwicht. Groens staat ook voor vrede, vriendschap, overvloed, emotionele kalmte, rust, jeugdige energie, in- en aanvoelend vermogen, lief hebben, open zijn voor anderen.

Psychologisch: groei, ontwikkeling, genezing

Blijf op de hoogte

en ontvang zo nu en daneen druppel wijsheid in je mailbox

druppel wijsheid